tisdag 20 december 2011

Kladdmuffins med smak av mörk choklad och apelsin

Smeten
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6(-8) msk kakao
2 krm salt
3 dl mjöl
2 dl smältsmör (ca 200g)

rivet apelsinskal från två apelsiner
mörk choklad (lite som man själv tycker)

Vispa ägg och socker lagom poröst. Blanda i vaniljsocker, kakao, salt och mjöl, vispa eller rör försiktigt. Därefter blandar du i de smälta smöret. När du har en slät smet så river du apelsinskal från två apelsiner och rör ner i smeten om man vill kan man ta lite saft från apelsinen med. Hacka den mörka chokladen i små bitar och rör ner i smeten. Jag brukar ta så mycket att hela smeten blir alldeles knottrig (om det säger er något) haha nej men nästan en hel choklad kaka till denna mängden smet. Häll ut smeten i muffins formar. Dom jag hade nu var ganska stora så därför blev det 15 st stora muffin. Man kan ju välja att göra lite mindre muffins, så blir det fler.

Sätt ungen på 200 grader. In med muffinsen i ungen och låt dem står där i ca 7-10 minuter, allt beror på vilken typ av ugn du har och hur kladdiga du vill ha dem. Men ett knep från mig är att ta ut dem precis när dom nästan stelnat på toppen då brukar dom blir perfekt kladdiga. Tänk på att choklad fortsätter bakas utanför ungen därför ska man ta ut dem lite tidigare än vad man brukar.

Färdiga att äta med lite grädde på toppen om man vill. Själv ska jag frysa ner dem och ta fram dem på julafton och servera till min kära familj med grädde och kanske någon annan fin topping på.

Piffa upp med lite julmuffinsformar vetja ;)

Lycka till med baket
LOVE
CG

1 kommentar:

  1. Ser jätte läckra ut, ska jag baka någon gång, men definitivt smaka:) kram Sandra

    SvaraRadera